lactaattesten

Bij een lactaattest loopt / fiets of zwemt u een vooraf bepaalde afstand aan steeds hoger wordende intensiteit.

Na elke testblok wordt via een vingerprik de lactaatconcentratie bepaald.
Hierbij wordt ook gepeild naar uw eigen gevoel.

Na de uitgebreide analyse krijgt u een testverslag met de resultaten, een overzicht van uw aandachts- en sterke punten, een overzicht van uw trainingszones en trainingsadvies in functie van uw doelstellingen.   

Zeker bij de start van een voorbereidingsperiode is een lactaattest noodzakelijk om gericht te kunnen trainen. Door op regelmatige basis een test in te plannen wordt uw progressie in kaart gebracht en haalt u het maximaal aan rendement uit elke training. 

Naast deze manier bestaat er ook de mogelijkheid om via een lactaattest een volledig fysiologisch profiel te laten bepalen via de software van Inscyd.
Naast het bepalen van anaërobe drempel, trainingszones, VO2max… wordt ook het vermogen van aëroob en anaëroob systeem perfect bepaald. Zo kan een zelfde anaërobe drempel bij 2 atleten van dezelfde lichaamsbouw en -samenstelling toch andere resultaten geven. Dit komt omdat bij de ene atleet die drempel meer aangestuurd wordt vanuit het anaërobe systeem en bij de andere atleet meer vanuit het aërobe systeem. Hierdoor kun je ook bepalen of de atleet op het testmoment eerder geschikt is voor kortere (explosieve wedstrijden) of voor het langere werk. 

De nieuwe parameter VLamax laat ook toe om bij elke intervalintensiteit de exacte hersteltijd te bepalen zowel naar volledig of onvolledig herstel toe. Je kan bij elke intensiteit tot op de minuut nauwkeurig bepalen hoe lang je die intensiteit kan aanhouden. 

 De energiebehoefte wordt bepaald bij elke intensiteit wat zowel naar training als naar wedstrijd toe voor de juiste voedingsopname zorgt. En dit zorgt dan op zijn beurt voor een nog exacter wedstrijd- en voedingsplan. 

Deze test kan eveneens indoor of outdoor worden afgelegd.